Moja svadba 2.0

Oženismo ga - a još je mlad!
Oženismo ga – a još je mlad!

Svi koji, uglavnom prisiljeni, prate moj rad, primećuju da pored gomile nepotrebnog i beskorisnog naučnog i literarnog znanja, ja pokazujem i zavidno poznavanje pop kulture, koje možda ima malo veću upotrebnu vrednost u svakodnevnom životu. Da bih sebe držao potkovanog i spremnog na sve izazove koje moderan svet sa sobom nosi, neretko se prepuštam izučavanju trač magazina i ostale štampe koja svoj sadržaj zasniva na neproverenim i često netačnim informacijama o životima ljudi, sa kojima nam se, realno, putevi nikad neće ukrstiti.

Tako sam pre neki dan, provodeći nehumano mnogo vremena u čekaonici kod ginekologa (nije zbog mene) dopao jednog simpatičnog članka koji spaja ono za čim mi svi žudimo: neprimerno bogatstvo i luksuz, sreću i posebne trenutke. Ruski tajkun je udavao ćeru (ili ženio sina, ovaj deo mi je mutan u sećanju), te po tvrdnji novinara očigledno dobro upućenog u porodične odnose (sve srećne porodice liče jedna na drugu…) nije štedeo ni rublje da sve ispadne onako, da se priča. Kesa je tako široko bila odrešena da su se na listi zabavljača našle i proverene zvezde (koje su svoju poslednju ozbiljnu proveru imale 90ih godina) Dženifer Lopez te mislim Riki Martin i ko sve ne (dokazujući s obzirom da ćerka ima 18 godina i da ne zna ko je Dženifer Lopez, verovatno tatko sastavljao hedlajnere, a bogami želeo i da upozna Rikija Martina).

Tu sam se malo lecnuo. Naime, delovalo mi je rasipnički da se toliko rubalja otetog od napaćenog i nadasve jadnog ruskog naroda (samo kad progovore na onom njihovom jeziku ja se setim nesretnog i siromašnog Raskoljnikova) potroši na zabavljaće koji su svoju karijeru izgradili na plejbeku, a koji su svoja zgodna tijela ostavili u periodu pre petog oktobra.

Tako sam došao do ozbiljnog naprezanja moždanih vijuga i dileme koja nikog, nadam se, neće ostaviti ravnodušnim: da kojim slučajem odlučim da se ponovo ženim, a nije tajna da se veštom prodajom moje poslednje Knjige moj bankovni saldo uvećao do rusko tajkunaškog nivoa, koji bi izvođači svetskog glasa mogli da uvesele tu, unapred prozvanu, svadbu veka? Pazite, ulozi su veliki: na brdvitom Balkanu samo se svadbe pamte i prepričavaju sve do razvoda, ili ne daj bože, duboke starosti.

Izbor je posle dugog razbijanja glave i neprospavanih noći pao na uigran tandem Method Man – Redman iz mnogo razloga. Repertoar koji bi pokazao kvalitete u uveselio široku narodnu masu je obiman. Zapijene tetke bi bile zadovoljne poskočicama (Da Rockwilder, Whateva Man), dok bi ozbiljniji porodični ljudi, koji su upoznali užase bračnih zaveta, bili opskrbani  mračnijim numerama iz Wu Tang opusa. Ukoliko bi Redmen ostao bez daha i rešio da pripali džokavac, Method bi mogao da nastavi da solira i svom maniru. Već ih vidim… Method tetkama koje vole zlato besno kezi svoj pozlaćeni gril, dok Redmen, namešta štiklu podebeloj rođaci sa sela kojoj je preuzana poliesterska haljina napravila brežuljke oko kukova. Vidim mu iskricu bezobrazluka u očima dok uglom usana ne pušta da se džoint zagasi. Lako bi se pod šatrama udarile i šaljive reference na mladoženjin buran mladalački život sa notama “Mrs. International” i “How High”.

Kao gost iznenađenja bi svakako bio R Kelly, s obzirom da je budžet podeljen između najboljeg pečenja, neukusnog cvetnog aranžmana i već pomenutog dvojca ostao tanak. Njegov vanvremenski hit „Toinga Toing“ bi bio poznat i onim malo manje upućenim u svetsku muzičku scenu dok bi sevdalinka „I belive I can Fly“ bio finalni tuš koji bi osokolio golobrade mladiće da raskopčaju svoje, znojem natopljene košulje i podignu ruke ka nebu, tj, krovu šatre.

R Kelly je i osuđivani pedofil što je višestruko korisno: on neće biti stravičan udar na mladoženjin džep, a maloletne rođake bi morale da ostanu kod kuće, te se neće desiti da na fejsbuku nesmotreno završe i neke neugodne fotke koje bi, što bi današnji „novinari“ rekli, „otkrivale previše“. Tipa mladoženju iza odškrinutih vrata ženskog vecea kao sa kumine linije vrata šmrče koks, dok je bretela nemarno sklonjena u stranu.


Ove nedelje moj poslednji roman Knjiga na 
popustu u Delfi knjižarama: više ovde

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.