Seksi čekićanje

'De ste ribe, znamo se sa instagrama - The Judgement of Paris - Peter Paul Rubens (1636)
‘De ste ribe, znamo se sa instagrama – The Judgement of Paris – Peter Paul Rubens (1636)

Besciljno šarajući ovih dana po internetu došao sam do jednog od najsočnijih primera apsurdne kontradiktornosti modernog i urbanog života. Naime, u pravoj ekspanziji i medijskom bombardovanju mladih kako svi treba da izgledaju prokleto savršeno i da imaju velike, ali zategnute guzice za fotografske autoportrete pojavili su se čitavi esnafi pravih hohštaplera koji izmišljaju ovakve ili onakve programe za treninge. U moje vreme kada je fizički izgled bio bitan radili su se sklekovi, trbušnjaci i čučnjevi na podu pored kreveta, eventualni kardio se sastojao iz trčanja na ispite, pa još ne ideš liftom nego stepenicama do poslednjeg. Sada to više nije dovoljno. Internet su preplavili neki personalni treneri pa neko skakanje po salama, trikoi u raznim bojama, pametne narukvice koje ti mere krvni pritisak, puls, kalorije i pokazuju kolika si redundantna seljačina.

Svojevremeno se i jedan mlađi ministar, onaj sa fabrikovanom diplomom, upustio u jedan od ovih novokomponovanih treninga te se u deseto minutnom videu batrgao nekakvim brodskim konopcima u prazno. Ipak to nije sve. Juče, na moje zaprepašćenje, naletim na program nekakvog treninga gde nepoznata zgodna devojka ogromnim čekićem mlati spoljnju traktorsku gumu do besvesti. S obzirom da sam ja jedan od onih koji svoje dlanove krvari daleko od rodne grude i znam kako se iseljenici ovde teško snalaze i naporno rade, nisam mogao da ne zamislim dvojicu „naših“ bauarbajtera kako zamazani krečom dlanova prekrivenih žuljevima stoje sa strane i teškim naglaskom komentarišu:

„Ba, se meni čini ili ona ženska tamo mlati besno spoljnju traktorsku gumu.“

„Hasane, oči te ne varaju. Ženska zaista čekića u prazno.“

„Ta da nisu atesti neki, izdržljivost u ekstremnim uslovima? Šta misliš koliko je plaćaju?“

„Ma kakvi plaćaju, plaća ona njima dvadeset pet evra po satu. Da im pare a oni njoj čekić i kažu ud’ri u gumu.“

* * *

Druga stvar koja mi je zapala za oko na društvenim mrežama jeste da svi trče. Negde trče. Pitao sam gde mladi Srbije trče s obzirom da niti ima gde da se stigne, ili nešto da se sustigne, a bogami, od kada je evropski san ogoljen i razotkriven, više nema ni gde da se pobegne. Ipak, društvene mreže – prepune spremnih trkača. Rastežu se na fotografijama koliko su dugački i široki, razmeću rezultatima, na ovoj ili onoj kilometraži, pa se konsultuju međusobno koje su patike najbolje, jer je opšte poznato da je Usein Bolt stigao tamo gde je stigao uz pomoć dobrih patika.

Mnogi neutralni posmatrači bi odmah rekli da je u pitanju seks, međutim dobrim poznavaocima seksualnih prilika u Srbiji je jasno da to svakako ne može biti cilj. U poslednjih par godina moj telefon (skajp zapravo) je bio usijan od nejebačkih poziva i žalopojki obe strane, te sam se zaista osećao kao briselska sekretarica. Žene se žale da su jadne prevrnule i nebo i zemlju u potrazi za dobrim frajerima, dok se jači i često nasilniji balkanski pol žali kako ni pored skupo izvojevanih trbušnjaka i bicepsa, te učestalog prilaženja devojkama i plaćanja pića i šakom i kapom, njihova cifra u maloj crnoj knjizi ne pomera sa mrtve tačke.

Vrsni matematički znalci su već dali odgovor na ovu problematiku u radu koji je ovenčan Nobelovom nagradom, ali ove stranice su prelake za to izlaganje. Reći ćemo samo da srpska scena polnih odnosa pati od boljke prevelikih očekivanja.

Ipak mnogi profesionalni fitnes gurui i profesionalni kliktači mišem su u svojoj suvoći zaboravili jedan od osnovnih postulata fizičke privlačnosti: pored osnovnog džentlmenstva nije zgoreg biti i zanimljiv, da ne kažem imati smisao za humor. E sad, tu vam je već potrebna načitanost, koju su mnogi posle osnovne škole gurnuli u zapećak. Zato bih vam predložio da, ukoliko želite da imate savršeno telo ovog leta, obavezno pišete meni kako bih vam preporučio literaturu koja će vas učiniti jednostavno neodoljivim.

 

Ne zaboravite da dođete na promociju mog novog romana Knjiga 
u subotu 23. maja sa početkom u 19.30, u Kolarčevoj zadužbini 
(Studentski trg 5.)
Roman "Knjiga" možete naručiti ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.